Acordarea/prelungirea dreptului de ședere temporară

Lista actelor și documentelor pentru obținerea vizei:

  • formularul de cerere completat integral (cu majuscule) şi semnat în faţa funcţionarului de la ghişeu;
  • paşaport valabil, în original şi copie. Valabilitatea documentului de călătorie trebuie să depăşească valabilitatea vizei solicitate cu cel puţin trei luni;
  • fotografie recentă tip paşaport (3,5 cm x 4,5 cm) color, realizată din faţă, pe un fundal luminos, fiind vizibile toate caracteristicile feţei;
  • asigurare medicală (30.000 euro), valabilă pentru toată durata vizei (excepţie categoria D/VF pentru membrii de familie ai cetăţenilor UE);
  • certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeaşi valoare juridică (excepţie categoria D/VF pentru membrii de familie ai cetăţenilor UE);
  • dovada mijloacelor de întreţinere(500 de euro) se face prin: card bancar internaţional personal al solicitantului de viză (original şi copie) şi extrasul de la bancomat sau extrasul contului bancar din care să rezulte suma deţinută de titular; nu se acceptă certificate bancare şi bani în numerar (de obicei elevii și studenții care intra la studii cu bursă sunt derogați de la această regulă)
  • secţia consulară îşi rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare.

Elevii care au fost admiși la studii pot merge oricînd la secțiile consulare din Cahul, Chișinău și Bălți pentru a-și obține viza de studii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s