Partidul “Patrioţii Moldovei” cere de la România întoarcerea teritoriilor istorice ale Moldovei.

 Partidul Patrioții Moldovei au lansa la ultima conferință un apel către comunitatea internațională care privește înapoierea Patriei mamă, Moldovei  a tuturor teritoriilor istorice ale statutul moldovean. aflate în componența României!

Președintele partidului, Mihai Garbuz care după asemenea declarații se consideră un mare „patriot”, însă vorbește în limba rusă, mai menționează că „este vorba despre rechemarea semnăturilor din 1859 a documentului despre unirea a două principate — Moldovei, care şi acum este regiune în estul României, între Carpaţii de Est în vest şi rîul Prut în est, şi Valahia într-un stat unitar.” Dumnealui vorbește de poporul de două popoare diferite, însă nu înțeleg sensul, care sunt aceste două popoare, și care e diferența? Da, am zice ușor că Moldova e Moldova și România e România, însă pare destul de absurd ca o persoana în vârstă să gandească atât de slab! Îmi pare rău domnule, dar să nu îți cunoști propria istorie, e jalnic! (Mai dă de gol și sistemul de învățământ moldovean care nu e tocmai unul bun)

Acesta mai menționează  că astăzi România “s-a epuizat ca sens” şi a venit timpul, cînd este necesară divizarea internaţională a ţării după criteriul naţional. Eu unul înțeleg că acest partid nu are suport electoral bine punctat, însă nu trebuie să ajungem la astfel de declarații ca să ne facem populari la nivel național. Înțeleg  că princicapul țel al fiecărui partid este cucerirea puterii prin orice metode dar declarația de față nu face decât să îngroape acest partid pe veci! Trebuie sa ne mulțumesc cu suportul financiar pe care România practic îl cadonează. Avem aspecte culturale comune. Concluziile și le asumă fiecare în parte.

Reclame

Un gând despre “Partidul “Patrioţii Moldovei” cere de la România întoarcerea teritoriilor istorice ale Moldovei.

  1. decat sa va ganditi de unde sa mai furati teritori mai bine va ganditi cum sa va ajutati propia tara macar cu un gand cinstit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s