Din ce în ce mai mulți basarabeni sunt pentru studii în România.

În acest an tot mai mulți tineri au depus actele pentru studii în România. Potrivit informațiilor emise de Biroul de Presă al Ambasadei României în Chișinău, toți doritorii au avut ocazia de a depune actele pentru studii în țara vecină la 3 puncte speciale în perioada 1-8 august curent.

Astfel, la Universitatea din Bălți „Alecu Russo” au fost depuse 137 dosare pentru învățământul preuniversitar și 650 pentru studii universitare. La sediul reprezentanței diplomatice a României din Chișinău au fost primite 315 dosare pentru studii preuniversitare și 1619 dosare pentru studii de licență, iar în incinta Universității de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul au venit 97 de tineri să-și depună dosarele pentru studii preuniversitare și 243 pentru studii universitare de licență.

Guvernul României a oferit circa 5 mii de burse pentru anul 2011-2012 de studii pentru studenții moldoveni, adică cu 3000 mai multe decât era indicat în protocolul bilateral.

Anul trecut numărul burselor de studii pentru cetățenii moldoveni a fost tot de aproximativ 5000. Atunci, de la numărul inițial de 2150 printr-o hotărâre de guvern s-a suplimentat cu încă 2850 burse.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s