Roman Cernelea – o voce politica la inceput de drum

Roman Cernelea, nascut in Briceni (Republica Moldova), este student la stiinte politice anul III, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Presedinte al TLDM Briceni, Roman este atras la 22 de ani de dezbaterile publice si voluntariat in acelasi timp. Dar sa il cunoastem mai bine…

Reporter: Te-am vazut foarte activ la dezbaterile Scolii de Vara Romania 2020 de la Sulina si vreau sa te intreb de unde atata verva si energie pentru politica mai ales ca stiu ca esti si presedinte  la Tineret la partidul PLDM din Republica Moldova?

Roman: De la 17 ani am inceput sa fiu atras de sfera politica si acum acest domeniu  imi ocupa cel mai mult timp, zi de zi. Acum in societatea totul se face prin politic. Iubesc si ador ceea ce fac. Uneori am prea multa energie, si nu vreu sa o pierd in zadar. Vreau sa invat sa construiesc si sa cladesc societatea in care traiesc si sunt constient ca nu pot face asta decat prin politica.

Reporter: Cum vezi tu solutia pentru iesirea din criza politica in care se afla Republica Moldova in prezent?

Roman: Republica Moldova sufera de criza, ca sa o zic direct, de cand si-a obtinut independenta. O metoda viabila pentru Republica Moldova de a iesi din criza politica este si incurajarea tinerilor care isi fac studiile in alte tari sa revina acasa. Trebuie  reformat intreg statul, mai ales in ceea ce priveste coruptia la nivel de institutii.

Reporter: Crezi ca Republica Moldova ar trebui sa adere la spatiul comunitar?

Roman: Sunt de acod, ar trebui sa adere la spatiul comunitar. Cu cat mai multe state prietene exista, cu atat mai bine se vor intensifica relatiile sociale in acest spatiu. E posibil ca si politicenii nostri sa acumuleze o experienta mult mai mare in ceea ce priveste guvernarea unei tari legislative mixte avand Uniunea Europeana ca partener strategic in tot si toate.

Reporter: Ce planuri ai pentru urmatoarea perioada?

Roman: Inca nu mi-am facut planuri in ceea ce priveste perioada urmatoare. Dar sunt sigur, ca am nevoie de ceva odihna. Din octombrie iar la facultate si din nou activitati in cadrul asociatiei.

  www.onlinestudent.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s