Proiect revoluționar la Educație. Statutul Studentului. Vezi ce conține.

Ministerul Educaţiei a postat pe site un proiect de ordin de ministru privind Statutul Studentului. Este pentru prima dată când autorităţile prezintă un document care să stipuleze clar drepturile şi obligaţiile persoanelor care urmează cursurile de învăţământ universitar din România. Printre modificări se numără şi faptul că studenţii vor fi obligaţi să evalueze prestaţia profesorilor şi să publice rezultatele pe site-ul facultăţii

Astfel, conform proiectului, studentul are drepturi şi obligaţii care respectă următoarele principii: al echităţii în educaţie, al participării studenţilor la viaţa academică prin structurile de reprezentare, al libertăţilor academice, al angajabilităţii şi al învăţământului centrat pe student.

Prin acest document, statul se angajează să furnizeze studenţilor „învăţământ de calitate”, precum şi reduceri de 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice. Totodată, în act se arată că durata studiilor prevăzută de lege este recunoscută ca vechime în muncă.

Click aici pentru a accesa documentul!

Sursa: http://www.evz.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s