Studentii basarabeni din Romania cer Guvernului de la Chişinău mai mulţi bani.

 Studenţii care învaţă în România, cer Guvernului nostru să aloce mai mulţi bani pentru colaborarea între studenţii români şi moldoveni. Despre acest lucru ei au vorbit în cadrul întrevederii cu ministrul Educaţiei şi ministrul Tineretului din Moldova.

La Vadul-lui-Vodă a început forumul de 3 zile pentru tinerii din Moldova, care învaţă în universităţile din România. Acolo ei se vor întâlni cu autorităţile şi reprezentanţii ONG-urilor din ţară.
Astăzi, 16 septembrie, în ajunul deplasării spre Vadu-lui-Vodă, studenţii au avut o întâlnire cu ministrul tineretului şi ministrul educaţiei. Tinerii au spus că doresc ca Guvernul din Moldova să acorde mai multe surse financiare pentru proiecte, în cadrul cărora studenţii moldoveni şi tinerii din ţară care învaţă în România, să poată comunica între ei.
O altă problemă care îi deranjează pe participanţii la forum este nivelul de predare în gimnaziile şi liceele din Moldova.
Scopul de bază al forumului – apropierea studenţilor din Moldova, care învaţă în România. Ministrul tineretului şi sportului zice că, probabil mulţi dintre ei, după absolvirea studiilor, nu vor mai reveni în Moldova.
Mâine studenţii vor avea o întâlnire cu primarul Capitalei Dorin Chirtoacă. Forumul se va încheia duminică.

http://tv7.md/ro/news/view?id=4646 

Sursa: http://www.tv7.md

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s