Trio în tandem.

Nu am intervenit de ceva timp cu discuții socio-politice asupra conflictului de actualitate în Republica Moldova, am încercat să mă abțin datorită supra aglomerației de postări asupra acestui subiect. Însă îmi zic și eu opinia personală.

Da, în abordarea ce urmează este vorba despre mentalitatea mercantilistă a unui ”Oligarh” care încearcă să preia tot ce ține de capital și afaceri cu statul sub aripa sa.

De la un personaj care a intrat la guvernare pe ușa din spate au început conflictele care acuma s-au transformat în ceea ce avem la moment.
Această Alianţă nu a fost niciodată funcţională. Oamenii ce privesc ştirile câteva minute pe zi, văd trei ani la rând certuri în Alianţă. Sincer să vă zic, eu nu sunt pentru “Alianţă” şi nu sunt împotriva ei. Eu sunt pentru „Integrare Europeană”. O să fiu scurt, nu o să intru în detalii deja de mulți discutate.

Este grav ce se întâmplă în Moldova. De la simpele acuzații despre modul de guvernare s-a ajuns la interceptarea telefoanelor oficialilor. Vă pare ceva obișnuit ca Primul Ministru să fie înregistrat de către un CNA?

Pentru ca să nu apară întrebări, atunci când premierul vorbește la telefon cu oricine, înregistrarea trebuie să se stopeze. Nu e în competența unui CNA de a intercepta telefonul premierului. De ce unii se joacă cu democrația sub pretextul că își fac munca calitativ? Oare o fi democrație la CNA, sau Plahotniuc a visat rău noaptea, CNA fiind în rolul principal?

Este grav că primele persoane în stat sunt interceptate și manipulate. Este semnal de atentat la securitatea națională – este un semn clar nu numai de șantaj politic dar și de metode banditești.

Un prim ministru răspunde de ordine în stat, primește plângeri, analize și dă indicații, ordini, când e cazul fiind și dure – el raspunde de aceste lucruri. (este perfect legal – din aceste insinuări de interceptari nu este nimic ilegal,) dar ceea ce este foarte grav este de fapt lucrul că oricine este interceptat, este ascultat. Să ne imaginăm ce se intamplă cu persoane simple, dacă asta se întâmplă cu conducerea statului.

Jocul acesta pare unul mai mult copilăresc. Totul se face la comandă, totul se truchează pentru a influența opinia publică, totul se face pentru a ieși un BOSS în fața populației. Vreu să zic că BOSS-ul despre care vorbesc nu va reuși să distrugă statul de drept, nu va reuși să scape de justiție, nu va reuși să intimideze țara, nu va reuși să manipuleze cetățenii din Republica Moldova. Deși are la îndemână presa, televiziunea și Centrul Național Anticorupție, acest personaj trebuie să ajungă la locul său de cinste. Unde sunt vremurile lui Vlad Țepeș?!

PLDM dorește alegeri anticipate? Really, really? Să mai analizăm situația. PLDM a fost partidul care a creat AIE, fără acest partid Alianța nu ar fi existat, el a fost scheletul pe care s-a ținut AIE până la moment. Acest partid a avut și are un program politic după care s-a ghidat în guvernare. Oamenii au votat. PD și PL au fost niște crengi mici care și-au dorit să guverneze. PLDM le-a dat șansa. La ce s-a ajuns? Spălare de bani și interese pentru afaceri cu statul. De când a apărut pe ușa din spate păpușarul, mințile celor doi (Ghimpu și un Lupu) s-au rătăcit. Unul vorbește frumos și pe neînțelese, altul vorbește, doar vorbește, și vine cu niște declarații, cereri și concluzii pripite. Mda, bani le-au făcut felul.

P.S. Când totul se face la comandă, când sunt încălcate principiile democrației, când sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, este un grav semnal și atac la adresa regimului democrației.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s