Strategie sau standarde scăzute?

Câteva zile suntem martori ale problemelor de ordin ”organizațional” și ”consociațional” în cadrul Partidului Liberal din Moldova. Oameni ”grei” printre care și mari intelectuali din PL sunt deschiși întru găsirea unei soluții optime pentru depășirea crizei socio-politice din Republica Moldova.

Unul dintre membri PL încă, considerat  ”lider” partinic, încearcă să nimicească ceea ce a mai rămas din acest partid. Declarații pripite și învinuiniri la adresa unor oameni de stat chiar și colegi de ai lui din PL, sunt învinuiți că au luat mită sau că au făcut complot împotriva măriei sale Mihai Ghimpu. Poate e și adevărat, dar Ghimpu știe mai bine 🙂

Mai tot timpul în presă, dumnealui precizează că de profesie e jurist și cunoaște bine constituția. Deseori însă Mihai Ghimpu demonstrează viceversa. A greșit el oare profesia? O fi greșit și cariera de politician?

Pe marginea discuțiilor asupra calităților unui jurist, se află 4 calități esențiale necesare ca să faci parte din categoria celor mai buni dintre ei:

Rigurozitate – Cea mai mică greșeală în orice reprezentanță poate costa scump , juristul fiind, într-o mare masură, cel care garantează validitatea și veridicitatea diferitor companii, instituții juridice.

Negociator: Juristul trebuie să fie un bun negociator

Poliglot : Datorită globalizării, pieței europene, în dreptul afacerilor, engleza este obligatorie, iar o a doua limbă este un atu.

Acuratețe și echilibru: Un jurist trebuie să își expună clar poziția, să fie echilibrat în momentele de criză și să dea sfaturi viabile în fața problemelor majore de actualitate.

Întrebarea de facto este următoarea: Se regăsește Mihai Ghimpu în aceste calități?
Ceea ce este în capul lui e de fapt un complot de informații care sună în felul următor: Tabula rasa”.

Reclame

Un gând despre “Strategie sau standarde scăzute?

  1. Pe langa toate neajunsurile lui Ghimpu – el are o calitate pe care altii nu o au si nu au avuto: Curajul de a spune adevarul gol golut.
    Unii din politicienii nostri incep cu demagogii si clounade doar pentru a minti populatia si a fi alesi la conducere. Mi e mila ca marii nostri specialisti ca tine nu mai apreciaza sinceritatea oamenilor cinstiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s