Sigur Curtea e Constituțională sau e Privată?

Sunt frustrat de ceea ce se întâmplă la moment în Republica Moldova. Chiar este de mirare cum persoane cu bani grei pot să dea peste cap și justiția, deși de 2-3 ani se vorbește de reforme în acest domeniu. Acum la ce am ajuns? Curtea Constituțională să se pronunțe pe comenzi politice asupra unei sesizări? Hmm, să ne gândim.

Curtea Constituțională clar că trebuie să se pronunțe atunci doar când sunt dovezi clare de corupție, nu doar interpretări a unor politiceni care normal apără interesele unui sau altui partid. La ce am ajuns la nivel de justiție? Curtea trebuie să intepreteze în exactitate spusele unui sau altui politician care învinuiește pe Vlad Filat de corupție fără probe reale? Moldova, Moldova, doar vorbe din tine.

Pe lângă tot ce se întâmplă în politică, cetățenii nu mai înțeleg cine este corect și cine calcă pe bici.
Cetățenii sunt obosiți de aceste lupte politice constante. Cetățenii vor ca liderii politici să revină la actul de guvernare. Țara se află de luni de zile în criză, și nu ne mai putem permite această instabilitate să continue. Din păcate, decizia Curții Constituționale crează și mai multă instabilitate și incertitudine în țară.

Decizia Curții este revoltătoare și fără precedent în Europa. Această decizie face anumite concluzii juridice bazate pe simple supoziții, fără respectarea procedurilor juridice elementare. Este o rușine pentru țară că 6 judecători au blocat preferințele a sute de mii de alegători pentru o guvernare stabilă și pro-europeană.

În nici o țară europeană nu s-a întâmplat ceea ce a avut loc la noi, și anume anunțarea incompatibilității în funcție a unui Prim-ministru din cauza suspiciunilor la adresa unor miniștri. Ne dorim o expertiză juridică internațională.
Categoric nu sunt de acord cu decizia Curții Constituționale. Cred că fiecare cetățean are dreptul să fie considerat nevinovat, până la momentul demonstrării vinovăției. Nu există nici o bază pentru a pune sub semnul întrebării integritatea lui Vlad Filat și respectarea de către el a statului de drept. Faptul ca el a respectat decizia Curții Constituționale este o dovadă a atașamentului față de noțiunea de stat de drept.

P.S. Curtea Constituțională tu sigur ești DE DREPT?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s