PLDM reprezentat la Școala Politică de primăvară din Suedia.

La începutul lunii mai, 2013, reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au participat la Școala Politică de Primăvară din Suedia, organizată de Fundația Jarl Hjarlmarson. Cursurile au fost susţinute de autorul cărţii „Principles for a Free Society”, Dr. în Științe Politice, Nigel Ashford.

Discuțiile au fost foarte aprinse, pentru că au participat reprezentanți ai partidelor de centru- dreapta din Georgia, Belarus, Azerbaidjan și reprezentanți ai partidului moderat din Suedia. Am avut ocazia să dezbatem subiecte despre principiile democrației în focus grupuri, ceea ce este mai puțin caracteristic pentru Moldova din păcate.  Am ascultat cu atenție situația politică din fiecare țară și nu doar noi avem probleme de anvergură politică sau conflictual-teritorială. Cele mai multe întrebări au fost direcționate spre problema transnistreană.

Ceea ce mi-a plăcut în Suedia, este punctualitatea și calmul cu care oamenii abordează orice problemă. Oamenii de acolo sunt foarte răbdători în orice discuție. Deși chiar poate uneori nu au chef să te asculte, o fac și pe asta și îți mai dau niște recomandări.

În câteva cuvinte, Suedia este o țară ce are o cultură puternică, cetățeni deschiși, infrastructură dezvoltată și situație politică stabilă.

Țin să mulțumesc Fundației Jarl Hjarlmarson pentru invitația oferită către PLDM. Mulțumesc în special coordonatorilor de proiect, Jonathan Olsson și Mariana Ehrenkrona.

ads
IMG_0022

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s