Facebook-Ирония судьбы

De la început îmi cer scuze despre ce urmează să vorbesc. Probabil printre rânduri se vor regăsi anumite persoane care se vor simți cu musca pe căciulă, dar prostia nu doare.

Mulți își petrec timpul liber în fața computerului si cel mai probabil aceste persoane nu au timpul necesar pentru a-și vizita/ a-și petrece timpul cu prietenii. E o metodă de a vedea ce mai fac, cum, și unde. O metodă de a păstra legătura. În ziua de azi multe lucruri se fac online. Nu mi se pare nici folositor, nici nefolositor. Bine, asta e ok.

Următoarele însă chiar nu le înțeleg.

Rețelele astea de socializare, în prim plan chiar facebook-ul, au ajuns la moment să fie un mod de a nu concepe viața ca atare, până nu dai un tag și postezi o poză nu ești tu. Unde nu te afli trebuie să intri numaidecât și să vezi dacă ai primit un like la postare? Chiar pentru asta s-a lansat facebook-ul? Dacă așa e atunci mă gândesc că  Facebook-ul este o invenție a unor băieți destepți pentru oameni proști.

Nu vreau să generalizez sau altceva, facebook-ul poate fi și un lucru bun, de ex pentru artiști care pot comunica astfel mai bine cu fanii, își fac publicitate, anunță chestii, sau pentru firme etc., dar în general este un drog pentru oamenii slabi cu o viața socială proastă sau cu prea mult timp liber pe care nu știu să-l folosească util. E o mare prostie, într-adevar, chiar dacă și eu am profil.

Din alt punct de vedere  facebook-ul apare ca un trend. Facebooker? Atunci ești Trendy. Dacă nu ai mai mult de 100 de like-uri pe facebook nu ești cool, pe bune ma scârbesc persoane gen. Și atunci care este rostul?  Stai non-stop pe facebook – nu te face mai deștept, nici nu îți ține de foame, nici de cald (dacă nu ești Mark Zuckerberg). Ahhh, pare a fi o ironie a sorții.

Problema tuturor rețelelor de socializare este că sunt invadate de copii care abia dacă știu să scrie (unii au și peste 18 ani) dar își dau cu părerea despre tot ce văd și crează tot felul de dispute, certuri, mahalale.

O întrebare la care nu găsesc răspuns. Pentru ce să dai share la viața ta privată? Crezi că la mulți le este interesant ce faci? Pe naiba.

Da, când scriam acest articol eram la ____________. Sorry,  fără poză 🙂

P.S. Implicăte în activități reale și lasă mediul virtual. Nu se merită dragilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s