Cu speranța se culcă toată lumea. – D. Rogozin ”Sperăm că nu veți îngheța la iarnă”.

sursa: www. unimedia.mdSună amenințător fraza lui Rogozin, pe undeva o fi mâna Moscovei enunțată de liderul PL Mihai Ghimpu. Ehhh, doar că acuma ea se vede clar cine o ține de mână.  Mult stimatul Dl. Valeriu Lazăr, Ministru al economiei îl invită de Dmitrii Rogozin în vizită oficială la Chișinău. Hmm, de ce nu mă miră faptul că invitația aceasta a avut loc tocmai în apropiere de Summit-ul de la Vilnius? Trebuie să îl întrebăm de Dl. Lazăr,  cum a ajuns acest gând în capul lui sau cine i-a suflat ideea?

E clară poziția Federației Rusiei, mereu a mers pe susținerea unei coaliții centru-stângiste, PD+ PCRM, doar că deciziile nu le luau democrații. De aici cred că nu a mers alianța aceasta.

Ceea ce de loc nu e straniu, a fost reprezentantul Federației Ruse în Ucraina, i-au amenințat direct pe marginea relațiilor economice cu Federația Rusă, hop și peste o săptămână și jumătate EMBARGOU ECONOMIC, tir-urile ucrainești stau în vama rusească. OOOPS, INTERDICȚIE. Peste câteva zile, președintele Ucrainei VIctor Ianucovici pledează pentru REFERENDUM, încotro  populație,  UNIUNEA VAMALĂ sau UNIUNEA EUROPEANĂ?

Belarusul, o situație similară, chiar și așa numitul totalitarul Președinte Lukașenko, ne vorbește despre situații pe alocuri penibile în care Federația Rusă interzice anumite produse belaruse de larg consum pe piața rusească. Hmm, despre ce ameliorare și cooperare economică liberă poate să meargă vorba dacă ”tai frunze la câini” unui stat care e printre primii trei în Uniunea Vamală.

Acuma, de Republica Moldova, vine un domn, pe de-a dreptul ”Враг народа” (o carte scrisă de D. Rogozin în care relatează că a luptat împotriva poporului moldovean în conflictul de pe Nistru cu arma în mână și-i etichetează deopotrivă fasciști pe români.), întâlnit de Liga Rusă (care e și normal plătită de Federația Rusă, unii tineri nici nu știu cu ce se ocupă această organizație, doar că primesc beneficii financiare pentru a se prezenta unde le spune ȘEFUL) cu pâine și sare, și dă indicații pe de-a dreptul subtile, adresate populației Republicii Moldova, ”Politica energetică…..sperăm să nu înghețați la iarnă”. Bine e clar mesajul, ”Vă așteptăm la negocieri la Moscova”.

Ăsta nu e semn că prețul la gaze îl impune Federația Rusă, ci e un semn al prostiei politicii rusești.

E pe bună dreptate acuma: metoda sovietică i-a amploare: не хочешь – заставим!

P.S. Șantaj era de așteptat, vine și patriarhul Chiril pe 7 septembrie. Multă baftă politicienilor noștri.  Ar trebui să ne așteptăm la reacții din partea UE?

Reclame

Un gând despre “Cu speranța se culcă toată lumea. – D. Rogozin ”Sperăm că nu veți îngheța la iarnă”.

  1. Pingback: Republica Moldova – azimut Vest. | VOXPUBLIKA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s