Despre nesimțirea moldovenească sau critica la limita prostiei.

Ziua de 3 noiembrie, 2013 a fost o experiență inedită în viața mea. Am umblat prin masele de oameni din Piața Marii Adunări Naționale tur-retur să văd cum se comportă oamenii. Am auzit tot felul de vorbe, unele gândite, altele spuse așa ”maldavnește” cu #MAT#.

Ceea ce vreu să zic din start, imposibil ca 100 000 oameni să fie obligați să vină în PMAN să participe la Mitingul ”Pentru Moldova-Pentru Europa”. Fleacuri nefondate și spuse de un creier îngust. Asta că au auzit unii prin Universității, alte instituții că se îndemna ca oamenii să iasă la Miting nu este egal cu termenul de obligațiune.

Foarte mulți oameni simt că ei critică constructiv, atunci când de fapt îi critică foarte aspru pe ceilalți, folosindu-se de aprecierea ”constructivă” doar pentru a-și justifica comportamentul. Asta o numesc supra EGO. Îți trebuie ceva imagineție, NU?  Mă întâlnesc frecvent cu asemenea situații.

Ceea ce mă face să critic alți oameni, deși unii apropiați, este  lozinca de pe facebook luată de pe PRO TV, și încă generalizată – oamenii au venit în PMAN și nu știu pentru ce!!! Asta o zic cei care nu au participat la Manifestare și au stat toată ziua pe facebook urmărind  masele din PMAN.

Altă chestie care mă deranjează. Cât de pervers e Chișinăul, primul la număr. Capitala Moldavă a fost urmărită azi la Televiziune și pe rețeaua internet de sute de mii de oameni (cam vreo 850. 000 cu tot cu suburbii) cum oamenii din alte regiuni ale Moldovei fac manifestări pentru Europa.  Asta mă duce la o singură concluzie: să lupte alții pentru binele meu, eu doar știu să critic #MAT#.

Aici o să închei, în cazul concetățenilor noștri CRITICA=INVIDIE.

P.S. Mesajul este scurt. Moldovenii sunt buni la criticat, dar până nu îl dai cu nasul de dreptate, el este chior. Ba și contra, încearcă  să îți bage opinia sa pe gât.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s