Eveniment istoric. Congresul PLDM. Prioritatea nr. 1- Integrarea Europeană

Da, totuși voi scrie despre Congresul VI al Partidului Liberal Democrat din Moldova, aceasta pentru că s-a produs un eveniment istoric în Republica Moldova.  Este primul Congres în istoria Republicii Moldova care a adunat  peste 4500 de membri de partid într-o sală și care au decis prioritarea nr. 1  pentru Moldova, și anume, Integrarea Europeană.

Scriu ceea ce simt, normal e ca să mă judece alte persoane.  Aici în aceasta sală s-a decis viitorul Republicii Moldova, Uniunea Europeană. La mulți li se pare un vis, însă UE este mai aproape decât noi credem.

S-au luat decizii importante. S-a reales noul președinte al PLDM, a fost un singur candidat, Vlad Filat, s-a votat pro 100 %, abțineri 0, s-au făcut modificări în statut. s-a  poziționat prioritatea nr. 1 pentru PLDM- Integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

S-a făcut public manifestul PLDM- Înainte. Nu înapoi!!! www.unimedia.infoManifestul reprezintă un program, pe termen lung, şi urmăreşte un singur scop: să ducă Moldova înainte. Manifestul depăşeşte angajamentele pe care şi le poate asuma un guvern şi are în vizor obiective majore de interes naţional, pe care fiecare cetăţean trebuie să le înţeleagă şi să le accepte.

Priotatea nr.1 a manifestului este reforma educației- expusă de mai mulți oficiali, printre care vice-președintele Parlamentului Liliana Palihovici, de altfel și Vlad Filat pune un accept prim pe această dimensiune.

1. să avansăm în reforma educaţiei, cu şcoli şi programe noi, gîndire critică şi excluderea
copiatului;
2. să avansăm în crearea locurilor de muncă gestionate de tineri antreprenori şi în
dezvoltarea unui sector privat viguros;
3. să avansăm în fortificarea statului de drept şi în eforturile de diminuare a corupţiei;
4. să avansăm în edificarea unui viitor european;

Mulți din presă au rămas surprinși când la intrare li s-au scanat invitația. De altfel toți cei care au participat au fost înregistrați. A fost ceva nou pentru toți, pentru că nu au stat mult la intrare,   a zis bloggerul Eugen Luchianiuc, însă înregistrarea unei persoane a durat 4 secunde, ceea ce este foarte puțin, și ceva gen ”wow” pentru Republica Moldova. Vă spun un secret, acest partid a fost și va fi cu un pas înainte față de celelalte partide (de centru-stânga sau de centru-dreapta, nu contează), motivul vă las pe voi să îl deduceți.

Din punct de vedere organizațional totul ce fost la cel mai înalt nivel. Am discutat cu peste 70 oameni care au participat la Congres, toți au zis că au rămas surprinși de organizarea evenimentului. Însă cei mai mulți s-au bucurat că nu au stat mult la intrare și sala a fost aranjată într-un stil European, cum au ajuns în sală au fost direcționați către locul exact vor sta.

Vlad Filat și colegii acestuia au ținut discursuri încurăjătoare în fața miilor de membri de partid, veniți din întreaga țară, iar aplauzele nu întârziau să apară. Până la Vlad Filat nimeni din Europa nu a auzit de Republica Moldova. Știți pentru ce? Pentru că a apărut o nouă generație de politicieni în țara noastra, care își fac o carieră pentru interesele naționale, și nu pentru interesele proprii.

De altfel au fost invitați de onoare, printre care  ex-președintele Mikheil Saakashvili- care a promis că va învăța limba română. 

Din partea mea, urez mult succes PLDM.

P.S.Mulțimea de oameni prezenți pe 8 decembrie  la Manej a dat dovadă că acest partid este cel mai mare din Republica Moldova, fiind unul din cele mai organizate partide.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s