Lovestory – Republica Moldova. 18+

Puterea le aparține oamenillor.Democrația e a poporului, dar… de acolo și vorbe. Toți, mai tot timpul, mă refer la oamenii simpli, zic că statul mai mereu ne iubește în felul său. Însă nu chiar totul este atât de ușor. Analizând această chestiune prin umor, am concretizat unele poziții de bază în care el, STATUL, ne are. Poate substantivul “poziție” nu este tocmai cuvântul potrivit, însă cu referire la noi prinde sens, chiar dacă stăm, mergem sau fugim, noi mai totdeauna suntem dedesubt. În orice caz voi vorbi despre pozitiile Kamasutrei din perpectiva STATULUI. Vă rog să abordați cu umor totul ce voi relata în acest articol.

Să începem cu ceva clasic-poza INP-istul. Totul este foarte simplu: tu stai așezat, el stă în picioare. Tu îi dai, el ia. Plăcerea nu e mare însă senzația e mai tare decât să intenteze un Proces-Verbal.

Îngreunăm poziția: Credit de la Bancă: Mai întâi voi luați (iar asta e plăcut), iar mai pe urmă, în fiecare lună începeți să dați. Peste un timp vi se pare că nu mai puteți, poate ajunge, dar vin colectorii și se dovedește că voi încă mai puteți să dați și să dați.

Medicina contra plata: Poziția asta îmi aduce aminte de “Ролевые игры”. Un medic obișnuit, se îmbracă în ”medic bun” și face față că ne lecuiește foarte bine.

Dacă în Kamasutra cea mai populară poziție este “Misionarul”, în cazul nostrul e “Pensionarul”. Cel mai mult pe Statul nostru îl excită femeile dupa vârsta de 57 ani și bărbații după 62 ani. Aici fanteziile guvernării noastre sunt fără limite 🙂 .

1. Pozitia “SEL-urile”– niște senzații foarte specifice pentru cei care sunt gata să plătească bani pentru ca să fie umiliți;
2. Așa cum sună, prima pensie, e ca primul sex – se așteaptă pensia mult timp, apar emoții- dar aici hop și s-a terminat dintr-o dată (ai murit :)).

Poza ce cuprinde cea mai mare platformă în țara noastră, sunt desigur alegerile. Aici totul este foarte democratic pentru că fiecare din noi poate să vină personal și să aleagă pe cel care te va avea mai pe urmă. În linii mari alegerile noastre îmi reamintesc de o relație dintre un bărbat și o femeie. Mai întâi candidatul face cunoștință cu alegătorii, pe urmă începe să se întâlnească, apoi se ajunge la perioada de “flori-bomboane” (orez, zahăr, ulei). Apoi candidatul începe să dea de înțeles: “cât se mai poate de întâlnit, a venit timpul când mai trebuie și de votat”, însă in momentul în care toți alegătorii cred că odată după alegeri va fi nunta, se duc si votează, se devodește că aceasta nu este nicio nuntă ci cea mai curată smecherie.

Iar pentru ca sa nu ne supărăm tare la alegeri sunt două căi: să procedăm ca alegătorii ordinari ( să luăm bani), sau să devenim mai șmecheri- să luăm orezul, zahărul și uleiul, iar în ziua alegerilor să zicem “imi cer scuze dragule, însă azi eu nu pot”.

Însă nimic nu mai excită atât de mult cum footballul cu participarea naționalei noastre. Parcă acum ai venit de la muncă, obosit, nu mai ai puteri pentru nimic, pornești televizorul si catre jumatătea primei reprize te simți în stare să “bați” 11 omuleți.

Statul nostru ne iubește pe noi mai în fiecare zi fără excepție: bărbați, femei tinere sau învârstă. Prin una ne diferențiază: în funcție de burse, salarii, pensiile pe care ni le dau, reiese ca statului tot mai mult îi plac slăbuțele.

Statul ne iubește în felul său, Președintele în felul său, iar opoziția tot nu ar fi contra să ne iubească însă nu are oportunitatea asta – ei pur și simplu stau și mai dau cu ochiul pe furiș.

P.S.Toți, ne iubesc toți pe noi, însă în această situație este ceva supărător: cum se poate ca după tot ce au făcut cu noi să mai interzică și fumatul? 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s