Salvați țara…Plahotniuc ≠ Integrare Europeană.

Eu nu sunt pentru “Alianţă” şi nu sunt împotriva ei. Eu sunt pentru „Integrare Europeană”. Şi chiar cred că partea cu „Integrare Europeană” nu trebuie să sufere din cauza uni spiriduș cu barseta călătoare pe meleagurile moldevenești.

Cel mai bogat oligarh, Vlad Plahotniuc (alias Ulinici în România), finanțatorul direct al celui de al doilea partid din coaliţia de guvernare, este cel care controlează și influențează totalmente instituţiile statului, chiar și pe cele de justiţie. Chiar dacă s-a lăsat de deputăție  asta nu înseamnă că şi-a pierdut controlul asupra instituţiilor de drept, că democraţia brusc va apărea ( nu știu de unde va apărea) sau corupţia va fi egală cu acel 0 așteptat de oameni. Suntem un stat total CAPTIV și controlat de un michiduță controversat de care presa noastră cea de toate zilele nici nu vorbește despre adevărata sa față. Asta o face presa străină.

ALO JUSTIȚIA, UNDE EȘTI?

Toată Justiția Republicii Moldova este subordonată politic. Cum s-a făcut totul în grabă în parlament, așa se face și în judecată.  Pe furiș se prelungește arestul preventiv. Au chemat toate televiziunile lor, dar avocații primiseră acuzațiile aduse lui Filat doar cu o oră înainte de ședință. Unde s-a mai văzut așa ceva? Când să te pregătești? Judecata nu este o discuție între vecini, acolo se discută fapte și pe probe.

A doua zi, au prelungit ședința de judecată până în ultima clipă. Judecătorul nu știa ce să facă, a așteptat până în ultimul moment. Nici nu a avut curajul să citească răspicat hotărârea, le-a închis ușa în nas jurnaliștilor care așteptau acolo de 9 ore. Așa se face justiție în Moldova?! Necuratul s-a băgat și în luarea acestei decizii.

Este o mizerie, nu un denunț. În felul ăsta oricine poate să scrie un denunț pe fiecare parlamentar. Credeți că o să aresteze tot parlamentul? Credeți că Ilan Shor a reușit să scrie în două ore o sută și ceva de foi? Nici cel mai rapid dactilograf din lume nu scrie atât de repede.

Reformarea CNA încă nu a avut loc.

Reformarea Centrului Naţional Anticorupţie – această reformă a fost cu succes frânată timp de 3 ani de zile. Dacă Plahotniuc este marele pro-european, de ce nu şi-ar struni instituţiile să meargă înaintea agendei europene? Pentru că are alte interese. Acest interes a apărut acum extrem de vizibil. Folosește această instituție în apărarea intereselor sale meschine și  scoaterea în afara sistemului pe cei care îl deranjează.

Lumea a dorit un țap ispășitor. Plahotniuc l-a ales pe Filat să îl dea drept cel care se face vinovat de toate nedreptățile financiare și economice. De ce? Pentru că Filat a dat de înțeles că nu mai poate să tacă și nu mai va merge la compromisuri de dragul alianței. Însă adevărații vinovați se ascund în spatele acestei comenzi politice. În ultima perioadă, Vlad Filat a fost ținta permanentă a tuturor marionetelor politice, iar prin această înscenare vor să îi ducă opera până la capăt. PLDM și Vlad Filat sunt atacați din toate părțile, pentru că au promovat cele mai multe reforme.

Filat este cel care a urmărit ca Moldova să aibă semnat Acord de Asociere şi Liber Schimb cu UE, un alt acord pentru ca moldovenii să călătorească fără vize în Europa. Acesta este motivul care a atras furia partidelor proruse, care organizează propriile lor proteste, mici, dar mai agresive. Nu  o să vă greșiți, dacă credeți  că satelitul acestor proteste este tot același Plahotniuc. Aceste om este incompatibil cu integrarea europeană. Dodon și Usatîi joacă festa acestui spiriduș politic.

Liderii partidelor proruse spun, că vor încerca să revoce Acordul cu UE, se vor alătura Uniunii Eurasiatice a lui Putin, vor cere bani de la Kremlin, nu de la FMI. Când a primit ultima dată Moldova bani de la Federația Rusă???

Toate acestea vor nemulţumi majoritatea moldovenilor, în special tinerii. Pentru Rusia, aceasta va însemna un succes. Oameni buni, trebuie să înțelegi că Plahotniuc şi Uniunea Europeană sunt doi poli ce niciodată nu vor putea convieţui. Cu cât mai aproape vom fi de UE, cu atât mai departe va trebui să fie Plahotniuc de putere. Şi cu cât mai puternic va fi Plahotniuc, cu atât mai departe ne va fi Europa.

Oameni buni, salvați țara de Plahotniuc!!! Plahotniuc politizează țara, transformând-o  în târg,

P.S. Fiecare minut în care Vlad Filat este izolat de PLDM și de procesele politice din țară îndepărtează Moldova de UE și o aduce pe altarul Rusiei!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s